Acasă Politic Timiș: Iohannis despre Cabinetul Cioloș: ”Nu e Guvernul meu”

Timiș: Iohannis despre Cabinetul Cioloș: ”Nu e Guvernul meu”

DISTRIBUIȚI

Iohannis2”Îmi voi duce proiectul de țară la bun sfârșit” – 143876 – 26042016 – Președintele Klaus Iohannis face ce face și dă din nou apă la moară comentatorilor politici și politicienilor care susțin permanent că nu este pe aceeași lungime de undă cu ceea ce se întâmplă în realitate în politica de pe Dâmbovița. El a declarat luni, la Timișoara, că există unele lucruri care îl nemulțumesc la actualul guvern, însă a precizat cu nu toate lucrurile de acest fel se rezolvă în spațiul public. De asemenea, șeful statului a ținut să sublinieze că Executivul condus de Dacian Cioloș nu este guvernul său.

Iohannis a punctat și că răfuielile zilnice dintre președinte și premier nu mai există: ”O stare de spirit și un climat social se schimbă în ani. Totuși, cred că realizăm cu toții că nu mai avem răfuieli zilnice între Președinte și Prim-ministru, că nu se mai duc războaie inutile împotriva unor instituții întregi și nu se mai inventează conflicte pentru un joc politic de conjunctură. Am arătat că putem lucra împreună – Guvern, partide, instituții, societate civilă, patronate, sindicate – pentru a crea acel climat social în care să evoluăm normal și predictibil. Există ceva mai mult calm, mai multă înțelegere, păstrând însă dezbaterea și concurența pe scena politică. Vremea în care Președintele lua locul Premierului a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face și mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstarea și viața oamenilor sau bunul mers al acestei țări”, a declarat Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

”Sunt lucruri care mă nemulțumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest guvern ca și cum ar fi “al meu”. Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o soluție, până la alegerile din toamna acestui an, generată de o situație de criză și la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul României”, a spus Iohannis.

”Și tocmai în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiției și a asumării politice, pe care aștept să le văd de la partidele politice. Mă uit cu un oarecare amuzament la aceia care, neavând teme de atac consistente, parazitează dezbaterea publică prezicându-mi un final anticipat al mandatului. Eu le spun de pe-acum să nu-și facă iluzii și să nu mizeze pe așa ceva. Am mai trăit asta și când am devenit primar. Mulți îmi preziceau un final timpuriu în politică și am plecat din funcția de primar după 15 ani şi patru mandate ca să devin Președintele României. Vă asigur, așadar, că îmi voi duce proiectul de țară la bun sfârșit. Nu pentru mine, ci pentru cetățenii României, pe care am privilegiul să îi reprezint”, a mai spus șeful statului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.