Acasă Vest Timis Timiș: Zeci de angajați ai CFR sub asaltul procurorilor

Timiș: Zeci de angajați ai CFR sub asaltul procurorilor

DISTRIBUIȚI

 DIICOT143671 – 14042016 – O operaţiune de amploare a procurorilor DIICOT are loc în această dimineaţă. Oamenii legii au descins în 44 de locuri, la Regionala CFR Timişoara şi la domiciile unor angajaţi. La acţiune participă şi poliţiştii de Direcţia Generală Anticorupţie, respectiv de la Poliţia de Frontieră, Direcţia Poliţiei Transporturi şi jandarmi.

Este vizată o grupare infracţională care cuprinde zeci de angajaţi care golesc depozitele de motorină din depoul Regionalei Timişoara şi rezervoarele de combustibil ale locomotivelor, de câţiva ani. Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de aproape un milion de euro, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Ofiţerii DGA şi procurorii DIICOT au descins în 44 de locaţii, la Depoul de locomotive, la Regională de Transport Călători Timişoara, la biroul Poliţiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord, la locuinţele mai multor angajaţi CFR, dar şi la o firma privată.

Din filiera infracţională făceau parte, susţin anchetatorii, întreagă conducere a Depoului de Locomotive şi liderul de sindicat, peste 20 de mecanici de locomotivă, angajaţi ai Laboratorului de Determinări fizico-chimice, un poliţist de la Transporturi Feroviare şi un om de afaceri.

Angajaţii de la depou majorau în documente consumul de motorină destinată alimentării locomotivelor. Surplusul de combustibil din gestiune astfel obţinut ajungea la o firmă privată care avea sediul chiar la marginea Depoului CFR din Timişoara. Mai departe, motorină era vândută la preţuri mai mici decât cele de pe piaţă, iar câştigul se împărţea între membrii grupării.

Anchetatorii susţin că filiera opera încă din 2010, astfel că în ultimii 5 ani reţeaua a sustras zeci de mii de tone de motorină de la CFR Călători.

În urmă percheziţiilor din această dimineaţă, 40 de persoane urmează să fie ridicate şi duse la audieri la sediul DIICOT Timişoara. Procurorii vorbesc de comiterea mai multor infracţiuni, între care constituire de grup infracţional organizat, infracţiuni de corupţie, şantaj, fals şi delapidare. În cadrul percheziţiilor, oamenii legii au găsit instalaţia prin care motorină furată de la CFR era transferată către firma privată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.