Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Tradiții și Flori de Sărbători în Parcul Cișmigiu

Tradiții și Flori de Sărbători în Parcul Cișmigiu

DISTRIBUIȚI

flyer Traditii si Flori de Sarbatori 2143735 – 18042016 – Primăria Municipiului București, prin creart- Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează, în perioada 22 aprilie – 2 mai, in Parcul Cismigiu, evenimentul „Tradiții și Flori de Sărbători”.

Aflat la a VII-a editie, „Tradiții și Flori de Sărbători” readuce in prim-plan vizitatorilor cultura populara, meșterii, artiștii plastici și produsele lor unice.

Decorul de sărbătoare va fi concentrat în jurul lemnului și motivelor tradiționale: de la căsuțele meșteșugarilor realizate din scoarță de copaci, până la Foișor, care va fi decorat în ton cu acestea. Mai mult decât atât și anul acesta iepurașul va apărea într-un car tras de o găină, gata să vestească primăvara și să se pozeze cu vizitatorii târgului, iar la intrarea în parc organizatorii vor ura tuturor „Paște Fericit” printr-o butaforie din litere imense și un coș cu reproduceri fidele ale unor ouă încondeiate după toate regulile artei tradiționale românești din diferite zone.

Târg de Paște

În cele 52 de căsuțe amplasate pe aleile parcului, meșteșugari și artiști plastici din diverse zone ale țării vor pregăti vizitatorilor o gamă diversă de produse tradiționale românești, printre care  obiecte realizate din lemn, ceramică, piele, os și sticlă, podoabe și accesorii hand-made, aranjamente din flori naturale, icoane, ouă încondeiate, țesături, coșuri împletite, costume populare, sculpturi în scoarță.

Nu sunt uitate nici produsele traditionale, vizitatorii fiind asteptati cu cozonaci și prăjituri de casă, gogoși, alivenci moldovenești, pască, poale în brâu, turtă dulce, serbeturi, siropuri naturale, miere și produse apicole, sarmale, zacuscă, tobă, lebăr, drob, brânzeturi și preparate din carne.

In intervalul 22 – 27 aprilie, la Foișor vor concerta grupuri de copii, coruri, orchestre, fanfare, cvartete, interpreți de muzică ușoară, precum și artiști de muzică populară. Maria Radu, Nicoleta Nucă, Distinto, Antonio Fabrizi, Silviu Biriș, Lavinia Goste, Mioara Velicu, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Corul de copii Radio, Corul „Divina Armonie”, Corul Canticum, Corul „Symbol”, Orchestra „Mundi Colour”, Orchestra Națională „Valahia”, Fanfara Angely’s, Fanfara „Brass Orchestra”, Traditional Quartet, Cvartetul „Fiore” sunt doar câteva nume din programul artistic pregătit la „Tradiții și Flori de Sărbători”.

Ateliere recreative pentru copii și plimbări cu ponei

La evenimentul din parcul Cismigiu, in perioadele  22 – 24, 29, 30 aprilie și 2 mai, între orele 11:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, în două zone dedicate, peluza de la intrarea Victor Eftimiu și peluza din spatele Foișorului, sunt organizate o serie de ateliere interactive. În cadrul atelierului „Magia culorilor de primăvară”, copiii își vor putea alege un model de face-painting pe care să îl poarte întreaga zi, atelierul „Tablouri decorative de Paște” le va oferi posibilitatea să creeze un tablou vesel și colorat din colaje, iar atelierul „Flori din fetru” își propune să creeze cadrul perfect pentru realizarea unor accesorii speciale din fetru, mărgele și paiete colorate.

„Traista cu Povești”, „Floricele pe câmpii, hai să ne jucăm, copii!”, „Atelier de citit povești”, „Atelier-concurs cu baloane”, „Baloanele și iepurașul”, „Adună cât mai multe ouă”, „Atelier de coșuri împletite”, „Atelier-concurs cu linguri”, „Iepurași poznași”, „Ne pictăm și apoi dansăm?”, „Coronițe cu flori pictate”, „Cine este cel mai hazliu iepuraș” completează programul activităților recreative, dedicate micilor entuziaști în perioada Sărbătorilor Pascale.

De asemenea, copiii se pot plimba cu poneii în Parcul Cișmigiu, într-un spatiu special amenajat, între 22 – 24 aprilie și 29 aprilie – 2 mai. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.