Acasă Externe Ucraina: Guvernul de la Kiev are un nou premier

Ucraina: Guvernul de la Kiev are un nou premier

DISTRIBUIȚI

143689 – 14042016 – Parlamentul ucrainean a aprobat numirea lui Volodymyr Groysman in functia de prim-ministru, dupa zile intregi de instabilitate politica, scrie BBC News. Groysman a primit 250 de voturi in favoarea numirii si 50 impotriva din partea parlamentarilor care au acceptat si demisia fostului premier Arseniy Yatsenyuk.

Seful Executivului si-a anuntat sambata retragerea din functie, dupa ce guvernul condus de el a fost acuzat de coruptie si esecul de a implementa reforme. Iatseniuk se afla in fruntea guvernului din vremea fostului presedinte pro-rus Viktor Yanukovici. In urma cu doua luni, si ministrul Economiei Aivaras Abromavicius si-a dat demisia si a acuzat guvernul ca nu depune eforturi pentru stoparea coruptiei.

”Impreuna vom face Ucraina o tara de succes” – este promisiunea cu care Volodymyr Groysman si-a inceput discursul in fata parlamentarilor.

Volodymyr Groysman, un aliat al presedintelui Petro Poroshenko, se afla in fata unui mandat greu. El trebuie sa aplice reformele cerute de Uniunea Europeana, atat economice, cat si politice. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.