Acasă Externe Ucraina: Ministrul Stoenescu la Fântâna Albă

Ucraina: Ministrul Stoenescu la Fântâna Albă

DISTRIBUIȚI

Dan Stoenescu143419 – 01042016 – Senatorul Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, și deputatul Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților, vor vizita regiunea Cernăuți, în perioada 1 – 2 aprilie 2016.

            Pe 1 aprilie, cei doi parlamentari români, alături de comunitatea românească, membrii misiunii diplomatice și ministrul românilor de pretutindeni, Dan Stoenescu, vor participa, la Fântână Albă, la manifestările organizate în memoria victimelor masacrului comis de sovietici în 1941.

            În după-amiaza aceleiași zile, alături de ministrul Dan Stoenescu, senatorul Viorel Badea și deputatul Aurelian Mihai se vor întâlni cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fisciuk, și președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean.

            După această întâlnire, la sediul Consulatului General al României va avea loc o întâlnire a oficialilor români cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din regiunile Cernăuți și Transcarpatia.

            Pe data de 2 aprilie, senatorul Viorel Badea și deputatul Aurelian Mihai vor lua parte la o masă rotundă româno-ucraineană pe tema Masacrului de la Fântâna Albă, acțiune organizată de Centrul de Studii Românești si Asociația Convergențe Europene, cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți. În după-amiaza zilei de 2 aprilie, cei doi oficiali din Parlamentul României vor mai avea o întâlnire cu primari din localitățile românești din nordul Bucovinei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.