Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Majoritatea membrilor Congresului SUA apreciază parteneriatul cu România

București: Majoritatea membrilor Congresului SUA apreciază parteneriatul cu România

DISTRIBUIȚI

Tariceanu - Timothy Lee Walberg,144436 – 31052016 – Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a avut o întrevedere, luni, 30 mai a.c., cu  Timothy Lee Walberg, membru al Congresului SUA, președintele Subcomisiei pentru protecția forței de muncă din cadrul Comisiei pentru educație și forță de muncă.Discuțiile au vizat stadiul și perspectivele cooperării româno-americane, atât în plan bilateral, în baza Parteneriatului strategic dintre cele două țări, cât și în cadrul NATO, România fiind un prieten și un aliat de încredere al SUA în regiune. Cooperarea româno-americană, având la bază rădăcini adânci, încă din Primul Război Mondial, este întărită de faptul că majoritatea cetățenilor români nutrește simpatie față de SUA și susține alianța dintre cele două țări, iar aderarea la NATO și integrarea în UE este considerată un succes de către cei mai mulți dintre cetățeni. Președintele Senatului a subliniat, în acest context, progresele înregistrate de către România, în diferite domenii de activitate, menționând faptul că așteptările cetățenilor români sunt foarte mari, în ceea ce privește nivelul de trai și atingerea standardelor europene.

Popescu-Tăriceanu a adus în discuție importanța sistemului de apărare antirachetă, ca măsură defensivă de întărire a flancului estic al NATO, exprimând totodată aprecierea pentru decizia implementării, la Deveselu, a Sistemului Aegis Ashore, țara noastră fiind angajată, în continuare, să își aducă propria contribuție în cadrul NATO. Reafirmând rolul semnificativ al Parlamentului în elaborarea şi legiferarea politicii externe şi de apărare, Președintele Senatului a explicat contextul în care anumite deficiențe de Protocol din partea organizatorilor evenimentului inaugural, din data de 12 mai, l-au determinat să își anuleze participarea la ceremonia de la Deveselu.

În continuare, au fost discutate aspecte privind contextul regional de securitate, Walberg menționând faptul că majoritatea membrilor Congresului SUA apreciază parteneriatul cu România și, în mod deosebit, acceptul României de a găzdui pe teritoriul său componente ale sistemului de apărare antirachetă, reconfirmând totodată decizia SUA de a fi un aliat și un susținător al României, se arată într-un comunicat de presă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.