Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Au început înscrierile la grădinițe

Au început înscrierile la grădinițe

DISTRIBUIȚI

gradinita144006 – 04052016 –  Începând de astăzi, a început reînscrierea copiilor la grădiniţă, urmând ca înscrierea să înceapă pe 23 mai. Potrivit notei transmisă de Ministerul Educației Inspectoratelor Școlare Județene, orarul reînscrierilor şi al înscrierilor este stabilit de unităţile de învăţământ şi trebuie afişat la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pe site, dacă există, şi pe site-ul inspectoratelor şcolare. grădinițele trebuie să afişeze capacitatea instituţiei, numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare, numărul de copii reînscrişi sau înscrişi zilnic, criteriile generale (orfani, un frate înscris în aceeași grădiniță, certificate medical de handicap) şi specific (stabilite de fiecare grădiniță în parte).

Dacă într-o grădiniţă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât al locurilor disponibile, vor fi aplicate criterii de departajare: unele stabilite de minister, altele specifice, elaborate de fiecare grădiniţă în parte.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mica (copii de 3 ani). În limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

Reînscrierile au loc în perioada 4 – 20 mai, iar înscrierile în două etape:  23 mai – 17 iunie, respectiv 27 iunie – 29 iulie.

Grădiniţele trebuie de asemenea să facă publice informaţii privind statutul lor – dacă sunt acreditate, autorizate să funcţioneze provizoriu sau cu atestat de calitate emis de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. – PROMPT MEDIA

foto:adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.