Acasă Externe Belarus: Rusia şi Belarus vor adopta contramăsuri la programul sistemului american antirachetă...

Belarus: Rusia şi Belarus vor adopta contramăsuri la programul sistemului american antirachetă în Europa

DISTRIBUIȚI

Serghei Lavrov144212 – 17052016 – Rusia şi Belarus vor adopta contramăsuri la programul sistemului american antirachetă în Europa au avertizat ieri, la Minsk, şefii diplomaţiilor din cele două ţări.

Serghei Lavrov se află la Minsk, pentru a pregăti vizita în capitala belarusă, prevazută pentru luna viitoare, a preşedintelui rus Vladimir Putin. Rusia şi Belarus vor elabora împreună măsuri de răspuns adecvate la desfăşurarea scutului american antirachetă în Europa – a declarat ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, la finalul convorbirilor de astăzi, de la Minsk, cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Vladimir Makei a subliniat, de asemenea, că intenţiile occidentale de a desfăşura forţe militare suplimentare în ţările vecine cu Belarus reprezintă o sfidare potenţială la adresa ţării sale.

Principalul aliat militar al Rusiei-Belarus, se învecinează cu trei ţări NATO: Polonia, Lituania şi Letonia, unde se are în vedere o creştere considerabilă a prezenţei militare a Alianţei Nord-Atlantice, Polonia urmând să găzduiască şi cea de-a doua bază a scutului american antirachetă din Europa, după cea din România.

Vineri, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia va lua măsuri de contracarare a ameninţărilor la adresa securităţii sale din partea sistemului antirachetă a Statelor Unite.

La Minsk, şeful diplomaţiei ruse a dat asigurări că Rusia şi Belarus nu urmăresc o politică de confruntare cu NATO şi a chemat statele occidentale să elimine de pe agendă problema scutului care, în opinia Rusiei, creează noi linii de divizare pe continent, snunță romania-actualitati.roPROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.