Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 676 de cetățeni străini depistați cu ședere ilegală în primul trimestru...

București: 676 de cetățeni străini depistați cu ședere ilegală în primul trimestru al anului

DISTRIBUIȚI

straini depistati144133 – 12052016 – Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări în cooperare cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat, la nivel naţional, în primul trimestru al anului 2016, activităţi specifice cu scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre, în baza actelor normative care reglementează competenţele precum și a Planului de cooperare operativă pentru combaterea migrației ilegale a străinilor și traficului de migranți pe teritoriul României.

Astfel, atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au fost organizate 1443 acţiuni şi controale, cele mai multe în sistem integrat, având un caracter preventiv și de control al legalității intrării și șederii străinilor în România.

În cadrul acțiunilor au fost depistaţi cu şedere ilegală 676 de cetățeni străini, indicator aflat în creștere faţă de aceeași perioadă a anilor 2014 și 2015, când au fost depistate 548 respectiv 607 persoane.

Persoanele au fost depistate în toate judeţele ţării, numărul celor cu şedere ilegală fiind mai mare în oraşele care sunt centre universitare sau se află în apropierea frontierei de stat, respectiv Bucureşti (220), Iași (25), Cluj (23),Timiş (103), Arad (44) și Constanţa (37). Cei mai mulți sunt din state precum Moldova, Israel, Pakistan, Irak și Tunisia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.