Acasă Social Aparare București: Ambasadorul Irakului, la MApN

București: Ambasadorul Irakului, la MApN

DISTRIBUIȚI

 Motoc - Hussain Taha Hussan Sinjari144035 – 06052016 –  Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit joi, 5 mai, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Republicii Irak în România, Hussain Taha Hussan Sinjari. Cei doi oficiali au discutat, în special, despre posibilităţile de relansare a cooperării bilaterale şi pe linia apărării, cu accent pe teme de securitate regională şi pe contribuţia pe care România o poate acorda la dezvoltarea şi modernizarea forţelor armate irakiene. În context, ministrul Motoc a subliniat necesitatea de a se conveni o bază juridică corespunzătoare între Guvernul României şi Guvernul Republicii Irak, în vederea consolidării cooperării în domeniul apărării.

Într-o primă etapă, colaborarea ar urma să se axeze pe activităţi de instruire şi formare pe care diverse structuri specializate din România le pot oferi forţelor armate irakiene.

Ministrul Motoc s-a referit, de asemenea, şi la posibilitatea dezvoltării cooperării în cadrul parteneriatului NATO-Irak, prin implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare şi, respectiv, participarea României în cadrul Coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic, sub conducerea Statelor Unite ale Americii. –  PROMPT MEDIA

foto:mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.