Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Băsescu, ”abonat” la DNA

București: Băsescu, ”abonat” la DNA

DISTRIBUIȚI

 basescu144049 – 06052016 –  Traian Băsescu a fost audiat vineri dimineaţa, din nou, de data asta timp de o oră, la Parchetul General. Acesta, însoțit de doi avocați, a fost informat cu privire la acuzaţiile de spălare de bani care i se aduc în dosarul deschis de procurori referitor la un teren pe care fostul preşedinte al României l-a cumpărat de la omul de afaceri Costel Cășuneanu.

În luna aprilie, procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Căşuneanu.

La 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de cu 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme). Tot la acea dată, omul de afaceri Costel Căşuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafaţă similară, dar la un preţ de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

În octombrie 2002, Băsescu a vândut terenul către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Căşuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu aceşti bani, fostul preşedinte a cumpărat o vilă situată pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.