Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol

București: DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol

DISTRIBUIȚI

 rompetrol144057 – 09052016 –  DIICOT urmeaza sa puna sechestru pe bunurile Rompetrol. Sunt vizate atat rafinaria Petromidia, cat si benzinariile companiei si alte active, sechestrul ridicandu-se la 660 milioane de euro. Potrivit unor surse HotNews, este vorba de un dosar privind privatizarea Petromidia. Masurile procurorilor vin la putin timp dupa ce KazMunaiGaz, compania din Kazahstan care cumparase Rompetrol de la Dinu Patriciu, a vandut-o la randul sau catre o companie din China.

Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, suma totala pe care se va pune sechestru este de aproximativ trei miliarde de lei, aceasta suma reprezentand valoarea estimata a prejudiciului in dosar.

Sechestrul va fi instituit pe mijloacele fixe de la Petromidia, actiuni, dar si pe conturi bancare ale unor persoane fizice. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, in care a fost judecat si omul de afaceri Dinu Patriciu.

In luna martie, seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, declara potrivit Agerpres, ca dosarul Rompetrol disjuns din cel in care a fost judecat Dinu Patriciu are 3.100 de volume, iar prejudiciul din dosar este unul ”impresionant”: ”E intr-adevar impresionant prin prejudiciul care probabil ca pana la urma va fi cuantificat intr-o suma exacta. La acest moment, vorbim de zeci de milioane de dolari la acel moment. Zeci de milioane la momentul initial cred ca s-ar putea transforma undeva spre sute de milioane. Nu as putea da o cifra exacta acum pentru ca nu as vrea sa gresesc”.

Compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan – KazMunayGas (KMG) si China Energy Company Limited au semnat pe 19 aprilie documentele specifice pentru constituirea unui joint-venture, compania chineza devenind actionar majoritar cu 51%, iar participarea KMG in noul joint-venture va fi de 49%.-  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.