Acasă Externe Agenda Europeana București: Măsurile anti-sărăcie, finanțate din fonduri europene

București: Măsurile anti-sărăcie, finanțate din fonduri europene

DISTRIBUIȚI

 Comisia Europeana 144279 – 20052016 –  Comisia Europeană (CE) a deblocat rambursările pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), în valoare de 167 milioane de euro, pentru care termenul de plată a fost întrerupt în luna februarie 2016. Anunțul a venit din partea lui Michel Servoz, director general al Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul CE, într-o întâlnire cu Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

”Ridicarea întreruperii plăților este o veste foarte bună. Vor intra imediat în țară 167 de milioane de euro. Am trimis deja o sumă și mai mare și vor mai urma vești bune, acum că procesul a fost deblocat. Încercăm să aducem cât mai multe fonduri, atât de necesare dezvoltării României. Mulțumesc colegilor din minister și din Autoritatea de Audit  care au muncit pentru acest rezultat”, a declarat Cristian Ghinea.

Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis săptămâna trecută o altă tranșă, de 372 de milioane euro: ”Estimăm că suma totală, de 539,4 milioane euro, se va întoarce la bugetul de stat până la sfârșitul acestui an. Ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 10% a gradului de absorbție per total program POSDRU”, a completat ministrul Fondurilor Europene.

Întrevederea a vizat și politicile sociale ale Guvernului român. Michel Servoz a remarcat că prin Pachetul anti-sărăcie lansat în februarie 2016 se vine cu ”o abordare integrată foarte necesară, care sper să continue și în guvernările viitoare”. Pachetul anti-sărăcie (lansat în februarie 2016) include 47 de măsuri care țintesc toate categoriile de vârstă, dar se concentrează în special pe măsuri pentru copii.

Multe dintre măsurile din pachetul anti-sărăcie lansat de Guvern vor putea fi finanțate prin apelurile de proiecte pe care Ministerul Fondurilor Europene le va lansa în 2016.

CE a întrerupt termenul de plată pentru România pentru POSDRU 2007 – 2013 în luna februarie 2016. Prin eforturile comune ale Ministerului Fondurilor Europene și ale Autorității de Audit, rata de eroare a fost adusă sub nivelul acceptabil, permițând decizia de deblocare anunțată zilele acestea de oficialii europeni. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.