Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Profesorii șantajează Guvernul

București: Profesorii șantajează Guvernul

DISTRIBUIȚI

clasa144413 – 30052016 – Guvernul nu cedează în fața sindicaliștilor din Educație. Noua rundă de negocieri de luni, între sindicaliștii din învățământ și reprezentanţii Ministerului Muncii a eșuat. Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FLSI), Simion Hăncescu, spune că mulți profesori ar putea refuza să facă parte din comisiile de organizare a examenului de bacalaureat, fiind nemulțumiți de felul în care Guvernul tratează negocierile pe grila de salarizare.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicale din Învăţământul Superior Alma Mater, Anton Hadăr, noua propunere a Executivului îi nemulţumeşte din nou pe sindicalişti, pentru că ei şi-ar fi dorit corecţii salariale ”mai consistente”, anunţând că vor rămâne deschişi dialogului cu reprezentanţii Ministerului Muncii.

La rândul său, preşedintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat că este nemulţumit de propunerea avansată de Executiv, însă apreciază interesul Guvernului pentru identificarea unor soluţii care să conducă la detensionarea situaţiei din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar.

În ultima perioadă, cadrele didactice au beneficiat de majorări ale veniturilor cu mult peste rata inflației și peste posibilitățile economice, însă rezultatele din Educație se lasă în continuare așteptate. Există analiști care susțin că oricât de mult le-ar crește veniturile, cadrele didactice ar avea aceleași rezultate. –  PROMPT MEDIA

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.