Acasă Social București: SAR, solicitare către SRI

București: SAR, solicitare către SRI

DISTRIBUIȚI

sar - logo144319 – 24052016 – Societatea Academică din România (SAR) a solicitat oficial Serviciului Român de Informații (SRI) declasificarea informărilor pe care această instituție le-a făcut legat de Hexi Pharma. Conform avocaților SAR, prin art.24 al.5 din Legea nr.182/2002 privind informațiile clasificate se prevede în mod expres că se interzice clasificarea ca secrete de stat a informațiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informațiile de interes public.  Principiul este reluat și în art.30 din lege, unde se stipulează că ”este interzisă clasificarea ca secret de serviciu a informațiilor care, prin natura sau conținutul lor sunt destinate să asigure informarea cetățenilor asupra unor probleme de interes public”. Din cele de mai sus rezultă că, informațiile obținute din mediul sănătății publice nu trebuiau de la bun început clasificate”, se arată în solicitarea adresată de SAR către SRI.

Cererea de declasificare a SAR se referă la informările trimise autorităților publice sau private în legătură cu nereguli și/sau ilegalități săvârșite de angajații Hexi Pharma, ori de alte persoane în legătură cu aprovizionarea cu dezinfectanți a unităților sanitare, – situația îmbolnăvirilor nozocomiale în spitale și alte unități sanitare, respectiv corectitudinea raportării datelor privitoare la aceste îmbolnăviri, orice alte informări legate de neregulile și/sau ilegalitățile constatate în sistemul sanitar.

Solicitarea a fost înregistrată și la Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) și la Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.