Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Vanghelie, un nou dosar

București: Vanghelie, un nou dosar

DISTRIBUIȚI

144019 – 05052016 –  Marian Vanghelie a fost chemat joi dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție, iar înainte de întâlnirea cu procurorii fostul primar a dat de înțeles că are calitatea de suspect: ”În România, calitatea de suspect e un lucru obișnuit. Dacă nu ești suspect, înseamnă că ești prost”.La ieşire, Vanghelie a confirmat că este vorba tot despre abuz în serviciu, dar într-un nou dosar: ”Abuz în serviciu privind două contracte de licitaţie pe salubrizare. Eu nu am făcut salubrizare. A rămas să ne cheme, să studiem dosarul. Nu este vorba de un denunţ al domnului Walter„.

Vanghelie a mai spus că este vorba despre contracte încheiate în urmă câțiva ani.

Primarul suspendat al Sectorului 5 se află sub control judiciar fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Anul trecut el a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, cercetat pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită.

Conform rechizitoriului, în perioada 2006-2014, Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un ”comision” de 20% din încasări. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.