Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti China preia controlul asupra Rafinăriei Petromidia

China preia controlul asupra Rafinăriei Petromidia

DISTRIBUIȚI

 rompetrol_petromidia143999 – 04052016 –  China Energy Company Limited va plăti 680 de milioane de dolari pentru jumătate plus unu din acțiunile fostului Rompetrol Group, după ce a încheiat un acord cu societatea de stat kazahă KazMunayGas. Acordul vine la aproape cinci luni după un memorandum de înțelegere semnat la Beijing de cele două companii. Chinezii au preluat astfel controlul şi asupra rafinăriei Petromidia.

Totodată, chinezii s-au angajat să investească peste trei miliarde de dolari în următorii cinci ani în concernul care i-a aparţinut lui Dinu Patriciu.

”Cele două părți își vor integra resursele pentru o explorare comună a piețelor internaționale de petrol și gaze. Ele vor face, de asemenea, investiții strategice în sectorul energetic prin intermediul KMGI Group și vor pune bazele unui fond de investiții și dezvoltare în energie, vor achiziționa mai multe benzinării la nivel global. Cel puțin 3 miliarde de dolari vor fi investite în proiecte în linie cu țintele strategice ale companiei. KMGI va continua să primească suport din partea Guvernului kazah și a KazMunayGas”, se arată într-un comunicat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.