Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti ”Cumințenia Pământului” se poate ”cumpăra” și prin SMS

”Cumințenia Pământului” se poate ”cumpăra” și prin SMS

DISTRIBUIȚI

Cumințenia Pământului144396 – 27052016 – Guvernul a extins mecanismele de colectare și posibilitățile de colaborare cu persoanele juridice interesate pentru atragerea sumei care va completa fondurile alocate de la bugetul de stat pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși ”Cumințenia Pământului” și expunerea acesteia în colecții publice. Astfel, colectarea se va putea face și prin SMS, ”Teledon”, donații online, licitații publice, cutii virtuale de donație și evenimente special organizate în acest scop, nu doar prin transfer bancar sau prin depunere de numerar în conturile dedicate colectei naționale deschise de Ministerul Culturii.

Măsura a fost luată în regim de urgenţă pentru a nu exista riscul ca suma necesară achiziționării acestei opere de artă de către statul român să nu poată fi strânsă, având în vedere că timpul rămas pentru finalizarea colectei publice este foarte scurt, raportat la suma necesară.

Conform completărilor aduse astăzi OUG nr. 10/2016 din 30 martie 2016 prin care s-a instituit posibilitatea colectei naționale pentru ”Cumințenia Pământului”, Ministerul Culturii poate încheia contracte cu persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ pentru a sprijini colectarea fondurilor necesare. Prin aceste contracte vor fi stabilite în mod expres modalitățile de colectare a fondurilor și termenele până la care vor fi virate în contul deschis în acest scop de către Ministerul Culturii. În baza acelorași contracte, persoanele juridice de drept privat selectate vor suporta integral, din fondurile proprii, toate cheltuielile necesare pentru colectarea donațiilor și pentru gestionarea conturilor pe care le-au deschis în acest scop. De asemenea, acestea răspund de integritatea și gestionarea sumelor colectate până la virarea lor integrală în contul special deschis de Ministerul Culturii. Selecția persoanelor juridice de drept privat pentru colaborare în vederea strângerii de donații pentru ”Cumințenia Pământului” se va face în condiţii transparente și nediscriminatorii, urmând ca cerințele minime privind capacitatea lor administrativă de a sprijini colectarea fondurilor și/sau experienţă în colectarea de donații să fie stabilite prin Ordin al Ministrului Culturii. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.