Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Doar 314 români din afara granițelor s-au înscris în Registrul Electoral. Până...

Doar 314 români din afara granițelor s-au înscris în Registrul Electoral. Până acum!

DISTRIBUIȚI

 vot- strainatate144005 – 04052016 –  În prima lună de la începerea înscrierilor în Registrul electoral, doar 314 cetăţeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare de la sfârşitul acestui an. 264 dintre aceste cereri vizează votul prin corespondenţă, iar 50 vizează organizarea de secţii speciale în apropierea domiciliului/reşedinţei.

Etapa de înscriere în Registrul Electoral a început la 1 aprilie şi se va încheia aproximativ cu trei luni înainte de data alegerilor, care urmează să fie stabilită, conform legii, prin hotărâre de Guvern.

Înscrierea alegătorilor în Registrul Electoral este obligatorie pentru cetăţenii care doresc să voteze prin corespondenţă sau la o secţie special înfiinţată în apropierea domiciliului/reşedinţei acestora. Alegătorii care nu se înscriu în Registrul Electoral cu una dintre aceste două opţiuni vor putea vota la alegerile pentru Parlamentul României de la finalul acestui an doar la secţiile de votare organizate la sediile ambasadelor, consulatelor sau institutelor culturale româneşti.

Cetăţenii care doresc să se înscrie în Registrul Electoral trebuie să parcurgă următorii paşi:

Să descarce formularul cererii de înscriere în Registrul Electoral, pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare, de pe site-ul MAE

Să completeze formularul cu datele personale şi să bifeze una dintre cele două opţiuni: vot prin corespondenţă sau vot la o secţie specială.

Să semneze şi să dateze cererea;

Să anexeze copia paşaportului cu menţionarea statului de domiciliu sau copia actului de identitate împreună cu copia documentului care dovedeşte reşedinţa în străinătate.

Să depună personal sau prin poştă cererea de înregistrare şi documentele anexate la misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul de domiciliu sau reşedinţă. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.