Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Doi foști directori ai CNAS urmăriți penal

Doi foști directori ai CNAS urmăriți penal

DISTRIBUIȚI

irinel popescu144312 – 23052016 –  Doi foști directori ai Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate – Vasile Ciurchea și Irinel Popescu – împreună cu alte persoane care au făcut parte din conducerea CNAS în perioada celor două mandate, sunt urmăriți penal de DNA pentru abuz în serviciu. În același dosar este acuzată de complicitate la abuz în serviciu și compania Hewllett Packard (HP) România.

Procurorii susțin că în perioada 2007-2009, CNAS a încheiate cu și HP România S.R.L mai multe acte adiționale la prețuri supraevaluate în cazul contractului de informatizare a instituției, prin care au fost achiziționate servicii suplimentare de asistență tehnică și instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) și pentru softul care asigură planificarea resurselor (ERP), respectiv la valori de 804 euro/zi-om în cazul a două dintre actele adiționale acte și de 760/zi-om, în cazul unui alt act adițional.

Ancheta vizează absența procedurii de achiziție conform legii, acceptarea propunerilor Hewllett Packard fără o proprie analiză a necesarului și a prețului ofertat, fără o negociere reală și fără o fundamentare a tarifului din partea furnizorului, lipsa analizei ofertelor HP în Comisia de negociere/de analiză și evaluare tehnico-economică de optimizare a SIUI, în condițiile în care serviciile au fost subcontractate până la prestatorii direcți, la prețuri din ce în ce mai mic.

Se estimează că, prin contractarea, presupus nelegală, a serviciilor adiționale, a fost creat un prejudiciu de 16.847.405,96 euro inclusiv TVA (reprezentând diferența între valoarea serviciilor facturate de SC HP ROMÂNIA SRL și costul real al acestor servicii de 200 euro/zi-om), bani care ar fi fost plătiți de CNAS în mod nelegal. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.