Acasă Cultura/Media Germania: ”Compozitori români în context european” la Berlin

Germania: ”Compozitori români în context european” la Berlin

DISTRIBUIȚI

Schwartzsche Villa144082 – 10052016 – În data de 10 mai 2016, va avea loc, în Salonul Mare al Schwartzsche Villa din Berlin, un concert de muzică contemporană românească, susţinut de către pianista Mădălina-Claudia Dănilă şi de către flautistul Cătălin Opriţoiu, organizat de Institutul Cultural Român din Berlin.  Din repertoriu vor face parte piese contemporane româneşti ale compozitorilor Roman Vlad, Horia Surianu, Ghenadie Ciobanu, Ulpiu Vlad, Violeta Dinescu, Irina Hasnaş și Gabriel Iranyi.

Schwartzsche Villa a fost construită și inaugurată în anul 1898, ca proprietate a familiei bancherului Carl Schwartz, locuită până la al Doilea Război Mondial de către familia acestuia. Achiziționată în 1961 de către Landul Berlin, a fost adaptată, începând din 1981, noii ei destinații, de centru cultural. Din 1983 clădirea este trecută sub patrimoniu iar în ultimele două decenii a găzduit numeroase concerte de înaltă ținută, devenind unul din centrele culturale recunoscute din capitala Germaniei.

Mădălina – Claudia Dănilă, (n. 2 aprilie 1990) este studentă masterand la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa Prof. Sandru Sandrin, pian și Prof. Şerban – Dimitrie Soreanu – muzică de cameră. Pianista a susţinut recitaluri solo, cameral, şi concerte cu orchestră în Praga, Budapesta, Milano, Torino, Graz şi Chişinău, şi participat la cursuri de măiestrie susţinute de Roberto Russo, Lea-Yoanne Adam, Jean-Claude Pennetier. A fost câștigătoare a Premiului II şi a Premiului Special “George Enescu” – Concursul Mihail Jora (Bucureşti, 2014), a Premiului Alban Berg – Concursul Pro Piano (Bucureşti, 2013), precum și a Premiului I – Concursul Mihail Jora – Muzică de Cameră (Bucureşti, 2012).

Cătălin Opriţoiu este lector universitar la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, doctor în muzică. În perioada 2008-2011 a fost prim-flautist al Filarmonicii “George Enescu” iar în prezent este solist al Orchestrei Simfonice Bucureşti. Cătălin Opriţoiu este câştigătorul mai multor premii naţionale şi internaţionale şi solist în cadrul mai multor ansambluri muzicale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.