Acasă Centru Harghita Harghita: S-a constituit clusterul de management al destinațiilor turistice

Harghita: S-a constituit clusterul de management al destinațiilor turistice

DISTRIBUIȚI

TurisztikaiForum_2016maj19 (4)144272 – 20052016 –  În cadrul Consiliului Județean Harghita funcționează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita care a organizat un forum turistic menit să aducă laolaltă asociațiile și firmele care activează în sfera turismului din județul Harghita. Cu această ocazie s-a semnat actul de constituire al clusterului de management al destinațiilor turistice din regiune a cărui menire este colaborare în cazul furnizării diferitelor servicii turistice, dezvoltarea parteneriatelor turistice și a activității întreprinzătorilor din acest domeniu, stabilirea unei mai strânse legături între organizațiile civile, instituțiile publice și administrațiile locale.

Borboly Csaba, președintele consiliului județean, în cuvântul de deschidere a vorbit despre funcționarea și rolul pe care îl au asociațiile de dezvoltare, importanța managementului de succes și a activităților promoționale desfășurate în domeniul turismului, dar și despre prăpastia care există între furnizorii de servicii turistice care funcționează cu ajutorul finanțării administrațiilor publice și cele cu caracter privat. ”Mă bucur că după atâtea eforturi am reușit să facem posibilă organizarea acestei întâlniri. Se simte o prăpastie între întreprinzătorii privați din domeniul turismului și asociațiile și birourile care își desfășoară activitatea cu sprijinul instituțiilor publice. Acesta este motivul pentru care îi rog pe actorii din domeniul privat să dea o mână de ajutor în găsirea de soluții pentru ca birourile de informare turistică să nu fie închise, să existe o colaborare mai strânsă pe piața ofertelor turistice, o mai bună conlucrare a cărei rezultate să se regăsească și în economia județeană. Cu un efort minim, cooperare și colaborare se pot face multe lucruri”, a spus președintele consiliului județean. Totodată, acesta a semnat două contracte de finanțare din partea consiliului județean, câștigate în urma concursului de proiecte unul de către Salvamont, celălalt de către Asociația Turistică Sóvidék Hegyalja. Banii obținuți vor fi folosiți pentru marcarea unui traseu montan pentru biciclete, respectiv pentru marcarea de trasee turistice montane.

Lázár Attila, atașatul diplomatic al Consulatului Ungariei a vorbit despre imensul potențial turistic pe care îl are această regiune și despre necesitatea creării de pachete turistice care să atragă cât mai mulți vizitatori. Aceasta a adăugat faptul că în acest sens ar fi benefică și stabilirea de colaborări cu clustere de profil din Ungaria și accesarea, împreună, de fonduri comune.

Consilierul județean Becze István, în calitatea de președinte al comisiei de specialitate turistică din cadrul Consiliului Județean Harghita a ținut să precizeze că în acest an s-au depus numeroase proiecte pentru obținerea de finanțare a activităților cu caracter turistic, funcționalitatea birourilor de informare, respectiv accesarea de fonduri europene pentru desfășurarea activităților menite a dezvolta acest sector.

Forumul a continuat prin prezentarea activității asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, a birourilor de informare turistică, iar cei interesați au avut ocazia de a face cunoștință cu ofertele operatorilor de servicii turistice din județ. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.