Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Încă 29.000 de copii din familii defavorizate vor intra în Programul ”Fiecare...

Încă 29.000 de copii din familii defavorizate vor intra în Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță”

DISTRIBUIȚI

 copii_gradinita144123 – 11052016 – Guvernul a extins categoria copiilor înscriși în învățământul preșcolar care să poată beneficia de Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță”.

Astfel, și copii sub vârsta de 3 ani care urmează cursurile învățământului preșcolar, precum și cei care depășesc vârsta de 6 ani dar continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor (copii cu dizabilități și/sau cu dificultăți de învățare) vor fi incluși în Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” și vor primi tichete sociale.

 De acest drept beneficiază copii ale căror familii au un venit lunar pe membru de familie sub dublul venitului minim garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de vârstă se estimează că încă 29.000 de copii din familii defavorizate vor putea beneficia de Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță”. Pentru copiii înscriși în învățământul preșcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență adoptate astăzi.

Până în prezent, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat inițial de 111.400 copii.

Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar promovează prezența la grădiniță a copiilor, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singură). Tichetele sociale acordate în baza Legii privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar – ”Fiecare Copil în Grădiniță”- vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte și/sau rechizite.

Acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența regulată a copiilor la grădiniță. Normele de aplicare precizează că totalul absențelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maxim trei) și scutirile medicale nu pot depăși 50% din numărul total de zile de grădiniță din luna respectivă.

Pentru 2016, pentru Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” au fost alocate de la bugetul de stat 55,5 milioane de lei. – PROMPT MEDIA

foto:perfecte.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.