Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Investitorii americani sunt interesați de stabilitate și predictibilitate legislativă pentru mediu de...

Investitorii americani sunt interesați de stabilitate și predictibilitate legislativă pentru mediu de afaceri  

DISTRIBUIȚI

Ciolos - Tom Vilsack, Secretarul Agriculturii144351 – 26052016 –  Unul dintre obiectivele declarate ale întâlnirilor pe care premierul Dacian Cioloș le are în Statele Unite ale Americii cu oficialii americani este stabilirea, alături de parteneriatul de securitate, și a unui parteneriat economic. Oportunitățile prezentate investitorilor americani vizează industria auto, IT, agricultură sau sectorul energetic, unde SUA pot fi un partener mult mai implicat și activ.

În prima întâlnire cu secretarul pentru agricultură, Tom Vilsack, premierul român, împreună cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, au prezentat oportunitățile sectorului din România și posibilitățile de colaborare cu partea americană. România a reinstaurat toate condiționalitățile de siguranță alimentară astfel încât să poată reîncepe exportul de carne de porc și alte produse alimentare pe piața americană. Alte discuții au vizat efectele pe care Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții le-ar genera în plan bilateral.

În întâlnirea cu secretarul pentru Comerț, Penny Pritzker, premierul și membrii delegației au subliniat și argumentat în legătură cu momentul favorabil prin care trece economia românească, cu una din cele mai mari rate de creștere economică din regiune. Una din discuțiile cheie a vizat cooperarea instituțională între autoritățile reprezentative din cele două țări, pentru dezvoltarea și consolidarea unor modele de bună practică în domeniul IMM. Partea americană și-a arătat toată disponibilitatea de a încuraja companiile americane să-și intensifice schimburile comerciale și investițiile în contextul în care țara noastră oferă condițiile de stabilitate și predictibilitate legislativă pentru mediu de afaceri. De asemenea, se vor identifica în perioada următoare noi modalități de încurajare a capacităților de export a companiilor românești.

Cea de-a treia întâlnire cu reprezentanți ai administrației americane a presupus un dialog constructiv cu secretarul pentru Energie, Ernest Moniz. Premierul Dacian Cioloș, împreună cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu au prezentat structura sectorului energetic românesc, bazat pe un mix de resurse și strategia de a atrage noi tehnologii pentru explotarea acestora. În acest sens, se dorește colaborarea institutelor românești de specialitate cu parteneri americani, astfel încât soluțiile moderne atât de eficiență energetică, dar și de protecția mediului să poată fi aplicate pentru exploatarea corectă a resurselor existente. De asemenea, s-a subliniat interesul pe care companiile americane îl au în zona energiei și strategia prin care România poate ajunge un adevărat centru de resurse energetice în regiune.

În cursul vizitei în SUA delegația română condusă de premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit la un dejun de lucru cu reprezentanții mai multor companii și asociații de afaceri prezente sau interesate de invesții în România: Amerocap, Amgen, Coca Cola Company, ExxonMobil, Honeywell, Lockheed Martin, Medtronic, Parsons, Pifzer, Textron, Oracle, Cargill, Dow Chemical. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.