Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Liceenii bucureșteni simulează procesul decizional în Camera Deputaților

Liceenii bucureșteni simulează procesul decizional în Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI
palatul_parlamentului1

144357 – 26052016 –  Aproximativ 300 de tineri se vor familiariza cu doctrinele partidelor parlamentare și cu ceea ce înseamnă, în mod real, activitatea parlamentară în cadrul proiectului Parlamentul Copiilor organizat de Camera Deputaţilor sâmbătă, 28 mai, prin care se urmărește facilitarea înțelegerii de către liceeni a importanța rolului și funcțiilor Parlamentului României în cadrul sistemului instituțional democratic.

Evenimentul constă într-o simulare a procesului decizional parlamentar pe durata căruia elevi de la trei licee din București (Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul Național Grigore Moisil și Colegiul Național de informatică Tudor Vianu) vor propune și susține inițiative legislative care le aparțin. Acestea vor fi dezbătute în plen, temele proiectelor vizând sistemul de educație românesc.

Astfel, reprezentanții celor trei unități de învățământ vor aduce în discuție un proiect de lege privind introducerea unor materii opționale în ciclul liceal inferior, un proiect privind echitabilitatea evaluărilor naționale și un altul privind feedback-ul elevilor asupra actului educațional.

Alături de liceenii care vor participa sâmbătă la această simulare, vor fi prezenți și studenții care s-au înscris în programul de internship al Camerei Deputaților.

Camera Deputaților găzduiește pentru al treilea an consecutiv Parlamentul Copiilor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.