Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Lista Neagră a alegerilor locale 2016

Lista Neagră a alegerilor locale 2016

DISTRIBUIȚI

144354 – 26052016 –  Mai mult de jumătate dintre candidații PSD la funcția de primar în municipiile reședință de județ, București și sectoarele Capitalei, în total 26, au probleme de integritate, se arată în Lista Neagră a alegerilor locale 2016, lansată de Societatea Academică din România pe portalul România Curată.

PNL are, la rândul lui, 21 de candidați pătați, în timp ce ALDE se poate ”lăuda” cu 20.

Analiza candidaților la alegerile locale în municipiile reședință de județ și în Capitală s-a făcut pe baza listei criteriilor de integritate elaborată de peste 35 de organizații non-guvernamentale în toamna anului trecut, după tragedia de la Colectiv și trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru a ține cont de ea în desemnarea unui nou premier și a membrilor unui nou Guvern. Conform acestei liste, criteriile de  integritate se referă la comiterea de fapte penale, incompatbilități și conflict de interese, încălcarea moralei publice, promovarea unor valori care contravin statului de drept, ocuparea unor funcții în fostul PCR și colaborarea/apartenența cu fosta Securitate și/sau cu actualele servicii secrete și discursul discriminatoriu.
Cei incluși pe Lista Neagră a alegerilor locale 2016 pot contesta ”nominalizarea” până duminică, 29 mai, în condițiile în care consideră că informațiile prezentate nu sunt reale. În același timp, cititorii României Curate pot sesiza cazurile unor eventuali candidați care au scăpat analizei.

Lista criteriilor de integritate și Lista Neagră a candidaților pentru funcția de primar la alegerile din 5 iunie care nu le îndeplinesc pot fi găsite la adresa http://www.romaniacurata.ro/lista-neagra-a-alegerilor-locale-2016/.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.