Acasă Economie Mehedinți: Fosta conducere a RAAN, sub control judiciar

Mehedinți: Fosta conducere a RAAN, sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

 regia-activitati-nucleare-RAAN-620x400144203 – 16052016Fosta conducere a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, Mehedinți, vor fi supravegheaţi şi anchetaţi sub control judiciar timp de 60 de zile, au decis magistrații Tribunalului Mehedinți. Este vorba despre fostul director general al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), Adrian Cătălin Olaru, fostul director economic Gheorghe Dulcea şi contabilul Constantin Şiviu Gheorghe, care fuseseră reținuți vineri seara.

Oamenii legii au mai dispus ca aceştia să nu ia legătura cu martorii cauzei: Mărculescu Dumitru, Simion Mariana, Rapcea Mariana, Gogoloiu Dorina, Cornu Georgică, Bulum Gheorghe, Cioclei Silviu Ionel şi Scurtu Viorica, dar nici cu alte persoane sau familiile acestora, menţionate în rechizitoriu.

DIICOT susține că ”există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009 – 2012, suspectul O.A.C. (director general) şi D.G. (director Direcţia economico-financiară), în cadrul R.A.A.N. Drobeta Turnu Severin (regie autonomă de interes strategic), la instigarea suspectului C.L.N. şi cu complicitatea suspectului C.G.S. au delapidat suma de 23.559.879,16 lei în beneficiul SC Confort SA Timişoara, sumă ce reprezenta garanţia de bună execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul unui contract”.

Conform acestuia, SC Confort SA Timişoara se obliga să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare „în şlam dens” pentru Sucursala Romag Termo a RAAN într-un termen de 3 ani de la data semnării lui şi să constituie o garanţie de bună execuţie a investiţiei în cuantum de 10% din valoare, prin reţineri succesive din plata cuvenită pentru facturile parţiale. Garanţia se restituia într-un procent de 70% în termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de recepţie, iar diferenţa de 30% la expirarea perioadei de garanţie. ”S-a reţinut că suspecţii O.A.C. şi D.G. nu au respectat clauzele contractuale, dispunând plata majorităţii sumelor de bani reţinute succesiv drept garanţie de bună execuţie, în total 23.559.879,16 lei, către SC CONFORT SA Timişoara, unele plăţi fiind mascate drept contravaloare factură de execuţie. În contul comunicat de către SC CONFORT SA Timişoara, drept cont de virare a garanţiei de bună execuţie, a fost virată doar suma de 2,5 milioane lei, în timp ce suma de 23.559.879,16 lei a fost virată în conturile curente ale SC CONFORT SA Timişoara”, arată DIICOT. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.