Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Mihai Aurelian cere ”Respect pentru diaspora!”

Mihai Aurelian cere ”Respect pentru diaspora!”

DISTRIBUIȚI

aurelian-mihai144221 – 17052016 -”Rolul Parlamentului trebuie să fie de a legifera, dar când pentru peste 20% de  români  din diaspora ai în Parlament o reprezentare de puțin peste 1% dintre toți parlamentarii (6 parlamentari din 588, câți au fost în această Legislatură), raportul este neechilibrat”, arată deputatul Mihai Aurelian, membru al al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Acesta cere colegilor săi din Parlament să susțină și să voteze modificarea Legii 208/2015, în sensul creeșterii numărului de  parlamentari pentru diaspora.

”În noua legislatură, Camera Deputaților va avea 330 de membri, 308 deputați urmând a fi aleși în țară, patru – în diaspora, iar 18 vor reprezenta minoritățile naționale”, arată Mihai, adăugând că cele 20% din cetățenii români care trăiesc în afara granițelor României sunt subreprezentați, în condițiile în care numărul deputaților reprezentând minoritățile a crescut, la fel cum a crescut și numărul parlamentarilor în colegiile din țară.

”Cum poți spera ca, în ziua votului final, proiectele de lege pentru diaspora să aibă vreo minimă șansă să fie adoptate cu doar 1% reprezentanți direcți în Parlament?”, afirmă deputatul Aurelian Mihai.

Acesta mai arată că, din cauza slabei reprezentări, munca unui parlamentar care reprezintă românii din afara granițelor este de zece ori mai mare decât a unuia dintr-un colegiu obișnuit:

”Avem cu toții dreptul la viitor, la echitate, la respect, inclusiv în ceea ce înseamnă reprezentare parlamentară!

Nu am cerut să avem 20% din Parlament, noi, cei care știm ce înseamnă viața în diaspora! Am vrut să avem 12 parlamentari, fără a mai încărca un buget al ţării și-așa împovărat, risipit aiurea, un buget alimentat din taxe și impozite plătite și de românii din diaspora!”, mai spune Aurelian Mihai. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.