Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ministerul Fondurilor Europene (MFE) caută sediu

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) caută sediu

DISTRIBUIȚI

 Ministerul Fondurilor Europene144366 – 26052016 –  Ministerul Fondurilor Europene a lansat procedura de achiziție publică pentru servicii de închiriere a unui spațiu de birouri în care să funcționeze. Contractul de închiriere în baza căruia MFE își are sediul în prezent sediul lângă Piața Victoriei, a expirat în decembrie 2015, fiind prelungit, prin act adițional, până la 30 iunie 2016.

MFE estimează că, pentru 543 de persoane – care lucrează în sediul actual – sunt necesari aproximativ 6.000 mp utili. Prețul de închiriere poate merge până la 20.2 euro/ mp fără TVA, la care se adaugă un cost lunar estimativ de 3.6 euro pentru servicii de întreținere.

MFE solicită dotarea cu mobilier, utilități și spații de parcare, în cadrul unui imobil sau unor imobile. Mai multe informații, aici.

MFE precizează că, pentru a nu mai sta în chirie, Guvernul i-a repartizat un spațiu – suprafața totală a corpului B3 – în Palatul Parlamentului, printr-o hotărâre din 27 ianuarie 2016, dar spațiul nu este utilizabil, din cauza degradării clădirii și a securității la incendiu, igienă, sănătate, izolare termică ș.a.m.d.

Potrivit MFE, un raport de expertiză al lucrărilor de intervenție la Corpul B3 din Palatul Parlamentului pentru Ministerul Justiției indică, printre altele, că sunt necesare intervenții urgente la exteriorul clădirii, pentru a contracara acțiunile agenților agresivi (precipitații, acces păsări, vânt), la instalațiile interioare, plafoane în pericol de prăbușire, stratul termoizolant al teraselor este compromis, existând numeroase zone inundate, toate gurile de scurgere sunt înfundate.

În prezent, Universitatea Tehnică de Construcții București asigură serviciile de proiectare pentru reabilitarea Corpului B3 din Palatul Parlamentului. După această etapă, MFE va scoate la licitație execuția acestor lucrări, pentru transformarea în spațiu de birouri, estimând că lucrările se vor finaliza la sfârșitul anului 2017. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.