Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ministerul Sănătății nu leagă vaccinurile de îmbolnăvirea bebelușilor din Argeș

Ministerul Sănătății nu leagă vaccinurile de îmbolnăvirea bebelușilor din Argeș

DISTRIBUIȚI

 vaccinare 144367 – 26052016 –  Ministerul Sănătății afirmă că îmbolnăvirea copiilor din Argeș cu E-coli enterohemoragic nu are nicio legătură cu vaccinarea.

”Este regretabil că asocierea în spațiul public a unor teme independente dintr-un raport de control riscă să pună în pericol campanii de vaccinare necesare pentru evitarea reapariției unor fenomene epidemice în România”, arată instituția, într-un comunicat de presă, precizând că investigațiile epidemiologice de până acum indică existența unui focar epidemic determinat de infecții cu E-coli enterohemoragic O26, cea mai probabilă sursă de îmbolnăvire fiind lactatele.

”În literatura medicală de specialitate, cazurile de Sindrom Hemolitic-Uremic presupuse a fi corelate cu o vaccinare sunt extrem de rare. În ultimii 15 ani, numărul acestora nu depășește 10 la nivel mondial.

Chiar și în aceste cazuri presupuse, manifestările au apărut într-un termen maxim de 14 zile de la vaccinare, nicidecum în termene de mai multe luni de la ultima vaccinare cum este cazul copiilor din Argeș. În plus, prezența bacteriei E-coli enterohemoragice dovedită la copiii din Argeș presupune ingerarea de produse neconforme și prezența în tubul digestiv”, se mai arată în comunicat.

La începutul acestui an, au fost înregistrate în România, cu precădere în județul Argeș, 24 de cazuri de afecțiuni digestive grave la copii. Dintre aceștia, 19 copii au dezvoltat Sindrom Hemolitic-Uremic.

 La 11 cazuri a fost confirmată prezența aceleiași tulpini de bacterie E-coli enterohemoragică de tip O26. Bacteria E-coli enterohemoragică este, din punct de vedere statistic, cea mai frecventă cauză a Sindromului Hemolitic-Uremic. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.