Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Modificări în metodologia de organizare a primului Congres al Românilor de Pretutindeni

Modificări în metodologia de organizare a primului Congres al Românilor de Pretutindeni

DISTRIBUIȚI

congresul-400x355144105 – 11052016 –  Comisiile parlamentare pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților au modificat, în ședința comună din 10 mai 2016, de Metodologia pentru organizarea primului Congres al Românilor Pretutindeni. Astfel, numărul semnăturilor de susținere pe care trebuie să le înainteze un delegate a fost redus de la 500 la 250, iar noul termen limită pentru transmiterea listelor cu susținători este 29 mai 2016.

În perioada 30 mai – 5 iunie 2016 listele transmise de delegațoi vor fi înregistrate, verificate și validate, iar informarea și trimiterea invitațiilor către delegații la Congres vaavea loc în perioada 6-10 iunie. Lista finală a delegaților va fi publicată până în data de 15 iunie 2015.

Pentru cetățenii români care trăiesc în diaspora, conform articolului 1 alin. (2) punctul b), românii emigrați, care au cetățenia română, cu domiciliul şi/sau reședința în străinătate, care se află în afara teritoriului României, se acceptă și alte documente oficiale (în state în care nu există un permis de rezidenţă) care atestă șederea pe teritoriul ţării respective, aceleași care sunt luate în considerare ca și în cazul votului prin corespondență.

În cazul românilor din comunitățile istorice, așa cum este precizat in temeiul Legii nr 299/2007, art. 1, alin (2), punctul b), persoanele aparținând minorităților naționale, minorităților lingvistice sau grupurilor etnice autohtone existente în statele din vecinătatea României, indiferent de etnonimul folosit”, aceștia, nedeținând cetățenia română, susținătorii (români de pretutindeni) delegaţilor vor scrie pe listele susținătorilor numai seria și/sau numărul documentului care atestă cetățenia în statul respectiv.

În cursul zilei de astăzi a fost convocată o ședință a Secretariatului Congresului, care va lua act de modificările aduse Metodologiei și vor fi clarificate și alte aspecte procedurale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.