Acasă Externe Obama anunță ridicarea embargoului asupra armelor impus Vietnamului

Obama anunță ridicarea embargoului asupra armelor impus Vietnamului

DISTRIBUIȚI

Barack Obama144304 – 23052016 –  Preşedintele american Barack Obama a anunţat luni ridicarea completă a embargoului asupra armelor impus Vietnamului, în cadrul vizitei de trei zile din statul vietnamez, ceea ce ar putea intensifica tensiunile deja ridicate cu China pe fondul teritoriilor disputate în Marea Chinei de Sud.

Obama a făcut anunţul după întâlnirea cu liderii partidului comunist aflat la putere în Vietnam, relatează BBC News online.

Preşedintele american a motivat decizia Washingtonului prin faptul că ambele state „au ajuns la un nivel ridicat de încredere şi cooperare„.

Obama a început o vizită de trei zile în Vietnam unde a ajuns duminică noapte, în speranţa de a întări legăturile economice şi diplomatice dintre cele două state, analizând posibilitatea ridicării unui embargou asupra armelor impus Vietnamului.

Prin ridicarea embargoului asupra armelor impus din 1975, dar relaxat la finalul lui 2014, statul vietnamez va avea acces la tehnologia militară americană.

Deşi partidele comuniste care se află la conducerea Chinei şi Vietnamului au legături strânse, politica Chinei a forţat Vietnamul să-şi revizuiască strategia militară concentrându-se pe întărirea capacităţii militare în zona de coastă pentru a descuraja orice ofensivă din partea Chinei în zona Mării Chinei de Sud.

Mare parte din tehnologia militară a Vietnamului provine din Rusia şi Israel.

Ridicarea embargoului ar putea ofensa China, care percepe susţinerea Statelor Unite oferită unor ţări precum Vietnam şi Filipine care solicită teritorii în zona respectivă ca o interferenţă şi o încercare de a câştiga influenţă în regiune. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.