Acasă Sud-Est Constanta Pescador turcesc prins la braconat în România

Pescador turcesc prins la braconat în România

DISTRIBUIȚI

 garda de coasta144242 – 18052016 – Un pescador turcesc a fost reținut în timp ce bracona în Zona Economică Exclusivă a României. După o urmărire de aproximativ 15 ore, poliţiştii de frontieră români, în cooperare cu autorităţile turce, care au participat la acţiune cu o navă militară, au reuşit oprirea pescadorului şi efectuarea controlului, la bord fiind descoperite aproximativ 700–800 kilograme de peşte din specia calcan în stare proaspătă şi 150 de plase de pescuit tip setcă în lungime de aproximativ 9.000 de metri.

Ambarcaţiunea cu inscripţia pe bordaj „ELVER YILMAZ”, şi-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităţilor române. Echipajul pescadorului, format din 7 cetăţeni turci, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navei MAI 2111, fapt pentru care a fost declanşată o acţiune de cooperare conform prevederilor din Memorandumul Forumului de Cooperare la Marea Neagră.

În conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia, pentru a stabili în comun modul de acţiune.

Garda de Coastă Turcă a informat că va trimite în interceptarea pescadorului o navă militară proprie.

Pescadorul Astfel, a fost oprit la aproximativ 51 mile marine de Cap Kaliakra din R. Bulgariaiar o echipă comună română și turcă a trecut la verificarea documentelor.  Comandantul ambarcaţiunii nu a putut prezenta certificat de capacitate corespunzător sau brevet pentru conducerea unei ambarcaţiuni, de asemenea la bordul pescadorului nu exista jurnal de bord şi nici licenţă de pescuit.

În urma controlului fizic al pescadorului au fost descoperite aproximativ 700–800 kilograme de calcan proaspăt şi 150 de plase de pescuit tip setcă în lungime de aproximativ 9.000 de metri.

Pescadorul turcesc, la bordul căruia se aflau 7 membri de echipaj, împreună cu cantitatea de peşte și uneltele de pescuit, au fost preluaţi de Garda de Coastă Turcă, iar autorităţile române vor continua cercetările sub coordonarea unui procurer de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.