Acasă Social Premiați pentru Legea anti-fumat

Premiați pentru Legea anti-fumat

DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială fără Tutun144440 – 31052016 – România a obținut două din cele patru premii acordate Regiunii Europene pentru eforturile şi rezultatele obţinute în adoptarea legislaţiei de interzicere a fumatului în spaţiile publice închise.

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, prezent la premiere, a atras atenţia că fumatul pasiv ucide de trei ori mai mulţi oameni decât toate accidentele de circulaţie.

Potrivit statisticilor, anual 40.000 de români mor din cauza fumatului, iar 5.000 dintre ei sunt fumatori pasivi.

Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, profesor doctor Florin Mihălţan susţine că efectele Legii antifumat se vor observa peste un an: ”Multe ţări din Europa au constatat deja, vă dau exemple: Italia, Franţa, Turcia, Ungaria au scăzut numărul de internări prin infarct miocardic, prin accidente vasculare cu 16%-17%. A scăzut numărul de crize de astm la momentul internării cu cel puţin 18%, iar impactul este masiv din punct de vedere al economiilor la bugetul de stat.

Într-o ţară ca a noastră, cu un buget drămuit, cred că o lege de acest gen este bine-venită şi este o piatră unghiulară pentru dezvoltarea acestor elemente care ţin de o profilaxie reală”.

Ziua Mondială fără Tutun este marcată în toată lumea, în fiecare an pe 31 mai, fiind iniţiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în anul 1987. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.