Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Premii pentru proiectele culturale care marchează Ziua Românilor de Pretutindeni

Premii pentru proiectele culturale care marchează Ziua Românilor de Pretutindeni

DISTRIBUIȚI

ziua romanilor - premii144356 – 26052016 –  Institutul Cultural Român (ICR), Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) vor premia creativitatea celor care marchează, prin proiecte culturale, Ziua Românilor de Pretutindeni (29 mai 2016). Sunt vizate priectele asociațiilor și persoanelor care promovează imaginea României și a cetățenilor români în străinătate, valorile autentice românești, tradiționale, artistice sau academice.

Programul presupune premierea proiectelor organizate în diaspora având ca tematică „Ziua Românilor de Pretutindeni”.

Proiectele trebuie să aibă ca obiectiv principal promovarea valorilor românești, integrarea românilor din diaspora în țările de reședință fără pierderea identității româneşti şi transmiterea unui mesaj care include valorile Uniunii Europene și comunicarea interculturală.

Dosarele vor fi selectate în cadrul unei prime faze naționale, organizată pentru fiecare țară în parte, urmând ca dosarele câștigătoare la faza națională să fie înscrise în faza finală de selecție organizată de ICR, DPRRP și IEH la București.

Programul are două componente și se adresează:

  1. Asociațiilor românești din diaspora, (organizații cu personalitate juridică de drept public sau privat, autorizate/înființate/înregistrate legal în statele de reședință) și persoanelor fizice;
  2. Mass-media de limba română din statele de reședință (presă scrisă sau online, canale radio și tv).

Dosarul poate fi transmis online, până la data de 13 iunie 2016, la adresa ziuaromanilor@icr.ro, şi trebuie să conţină descrierea evenimentului, fotografii și filmări de la eveniment.

Pentru a fi eligibil, un proiect trebuie să se înscrie într-unul sau mai multe din următoarele domenii: arte şi cultură, tradiţii şi meşteşuguri, literatură, arte vizuale, design, teatru, muzică, dans, prezentare de film, patrimoniu cultural, artă culinară, integrare socială prin cultură, educație, să promoveze valorile autentice românești și imaginea României, să se fi desfăşurat pe o perioadă cuprinsă între 27 mai – 3 iunie 2016, să se fi desfăşurat în parteneriat sau cu sprijinul unei organizaţii/instituții culturale/personalități marcante din ţara de desfăşurare a proiectului, să se adreseze publicului român dar și străin din ţara de reşedinţă și să se fi bucurat de audiență importantă la nivelul țării respective, să fi fost mediatizat în presa din România și/sau țara în care s-a desfășurat proiectul, dar și în mediile online – bloguri, rețele de socializare etc., să fi beneficiat de cronici pozitive referitoare la impactul în comunitate.

Dosarul trebuie să conţină prezentarea proiectului și a programului evenimentelor, prezentarea succintă a bugetului şi a surselor de finanțare, CV și scurtă descriere a persoanelor și actorilor/artiștilor implicaţi în proiect, dosar de presă cu extrase din media, (înregistrări audio/video, materiale scrise etc.).

Perioada de jurizare pentru faza pe țări: 13 – 24 iunie 2016

Perioada de depunere a aplicațiilor la faza finală: 4 – 15 iulie 2016

Anunțarea rezultatelor: 1 august 2016

Numărul de proiecte ce pot fi desemnate câștigătoare la faza pe țări (ponderate în funcţie de mărimea comunităţii româneşti): Spania – un total de max 5 proiecte pot intra în faza finală; Italia – 5 proiecte; SUA – 5 proiecte; Canada – 3 proiecte; Germania, Anglia, Franța – 3 proiecte; Alte state – 2 proiecte.

Pentru faza finală, ICR va premia cu 5.000 de euro cel mai bun proiect organizat de o asociație românească din diaspora/ persoană fizică din diaspora, în valoare de 5 000 EUR, iar DPRRP va oferi 5.000 de euro pentru cel mai bun proiect de media de limba română din statele de reședință (presă scrisă sau online, canale audio și tv).

Premiul, constând în suma de bani menționată mai sus și o diplomă specială, va fi acordat asociațiilor, persoanelor fizice sau canalelor media autori ai proiectului și va fi plătit în contul oficial al acestora. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.