Acasă Cultura/Media Rep. Moldova: Discuții despre nevoile presei din Republica Moldova

Rep. Moldova: Discuții despre nevoile presei din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 Valentin Jucan144184 – 16052016 –  La 13 mai, Valentin Jucan, membru al CNA, a participat la Chișinău la a doua reuniune a Consiliului Consultativ Mass-media România – Republica Moldova. Lucrările au fost găzduite de Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene.

Acest Consiliu este un forum de dezbatere comun, în cadrul căruia reprezentanți ai instituțiilor de resort, ai societății civile și instituțiilor guvernamentale din ambele state discut armonizarea legislației, proiecte comune,  fac schimb de experiență în domeniul armonizării practicilor cu cele existente în U.E., discută oportunități de finanțare, etc.

”Cele mai importante discuții s-au axat în jurul nevoii de sprijin a presei din Republica Moldova, în condițiile lipsei finanțării care să permită mass-media o rupere de influența brutală a politicilor rusești. Concret, România are obligația de a se implica mult mai mult și cu rezultate mult mai vizibile în susținerea independenței presei din Moldova, prin acțiuni care să dea posibilitatea jurnaliștilor moldoveni să poată să își afirme liber, fără opreliști de niciun fel, opțiunile pro-europene și pro-atlantice. Autoritățile din România, prin Guvernul României, Consiliul Național al Audiovizualului, Televiziunea Română, în egală măsură alături de societatea civilă, trebuie să propună de urgență măsuri de coordonare instituțională între cele două țări, să identifice mecanisme de finanțare reale, aplicabile pe termen mediu și lung atât din fonduri naționale cât și din fonduri comunitare. De altfel, în cadrul lucrărilor, am susținut dorința C.N.A. de a conlucra cu Consiliul de Coordonare al Audiovizualului din Moldova într-o manieră mult mai aplicată, cu un calendar precis de întâlniri și acțiuni comune. Astfel, voi propune Consiliului românesc adoptarea unui nou protocol de colaborare cu instituția omolog din Moldova, protocol care să răspundă în mod eficient nevoilor de dezvoltare bilaterală”, declară Jucan. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.