Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Reuniunea Plenară a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului la București

Reuniunea Plenară a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului la București

DISTRIBUIȚI

reuniunea plenară IHRA144368 – 26052016 –  Joi, 26 mai 2016 are loc la București reuniunea plenară a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), a cărei președinție este asigurată de România. Reuniunea a fost precedată de activitățile la nivel de experți ale grupurilor de lucru şi comitetelor tematice desfășurate în perioada 23-25 mai.

Pe parcursul celor trei zile, peste 200 de experți și reprezentanți guvernamentali din 31 de state membre ale IHRA, 10 state cu statut de observator și șapte organizații internaționale partenere au discutat politici și proiecte în domeniul educației, cercetării și memoriei Holocaustului din perspectiva relevanței politice contemporane. Au fost prezentate rezultatele principalelor proiecte susținute de IHRA pe aceste tematici, modul în care IHRA poate contribui la promovarea educației, comemorării și cercetării Holocaustului și la consolidarea combaterii antisemitismului, rasismului, extremismului și xenofobiei.

Reuniunea plenară a șefilor de delegații va analiza liniile strategice de dezvoltare a organizației și modul de acțiune al IHRA în subiecte precum protejarea siturilor memoriale, includerea problematicii Holocaustului și genocidului în programele de studii, consolidarea cercetării academice pe aceste teme, consolidarea expertizei pentru identificarea şi prevenirea acțiunilor antisemite si rasiste.

Cu prilejul reuniunii de la București a IHRA, președintele Klaus Iohannis i-a înmânat președintelui de onoare al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, profesorul Yehuda Bauer, Ordinul National „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer, într-o ceremonie desfășurata la Palatul Cotroceni, la care au participat toți delegații la Plenara IHRA.

România deține Președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului în perioada martie 2016 – martie 2017. Activitățile președinției IHRA sunt coordonate de MAE.  Cea de-a doua reuniune plenară în timpul președinției deținute de România la IHRA va avea loc în luna noiembrie la Iași. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.