Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Tragedia de pe stadionul Dinamo, prilej de lobby parlamentar pentru dotarea ambulanțelor

Tragedia de pe stadionul Dinamo, prilej de lobby parlamentar pentru dotarea ambulanțelor

DISTRIBUIȚI

Ioan Tămâian144108 – 11052016 – Deputat PNL Ioan Tămâian afirmă, într-un comunicat de presă, că în luna ianuarie a adresat o interpelare fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, căruia, pornind de la faptul că dotările autospecialelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu (şi din alte judeţe) sunt mult sub media de dotare a ambulanţelor din statele din Uniunea Europeană, îi cerea emiterea unui ordin prin care serviciile judeţene de ambulanţă să nu mai vireze la bugetul central sumele acumulate din venituri proprii şi să utilizeze aceste sume în folos propriu, precum și dotarea ambulanţelor cu aparate de masaj cardiac continuu, prezentând costurile reduse şi avantajele unor astfel de dotări.

Am exemplificat cu situaţia de la Sibiu, unde, în anul 2014, s-a virat la bugetul de stat 1.200.000 de lei, sumă care ar fi făcut posibilă dotarea cu aparate la care m-am referit mai sus. Domnul ministru Bănicioiu, încălcând prevederile, nu a catadicsit să îmi dea un răspuns timp de opt luni de zile. A plecat, la presiunea străzii, după tragedia de la „Colectiv” şi a venit domnul ministru Patriciu Achimaş Cadariu. Am reluat interpelarea, dar am primit un răspuns năucitor. Domnia sa a precizat că NU se impune dotarea ambulanţelor cu aparate de masaj cardiac continuu din două motive. Primul: el ar fi destinat doar pentru pacienţii hipotermici, iar aceştia sunt în număr mic; al doilea: costurile, de  10.000 de euro/aparat, sunt foarte ridicate”, arată deputatul liberal.

România este, de vineri seara, zguduită de tragedia petrecută pe stadionul Dinamo din Bucureşti, unde un fotbalist s-a prăbuşit pe teren şi a decedat din cauza unor probleme de natură cardiacă. O ţară întreagă – şi nu numai – a văzut în urma transmisiilor tv modul defectuos şi total neprofesionist al intervenţiilor medicale la faţa locului. O ţară întreagă a putut constata, în urma declaraţiilor oficiale ale medicilor de la Spitalul de Ugenţă Floreasca, a unor martori, şi, implicit, tot din imaginile filmate de cameramanii prezenţi în apropierea terenului, că exista posibilitatea ca viaţa fotbalistului să fie salvată, dacă s-ar fi acţionat conform standardelor medicale în intervenţia de la faţa locului şi dacă ambulanţa care l-a transportat la spital ar fi avut, de asemenea, dotările standard”, își argumentează parlamentarul solicitarea, spunând că ”se va ține de capul viitorului ministru” pentru rezolvarea problemei.

Fac apel la toţi reprezentanţii responsabili din minister pentru a se implica  în mod serios, deoarece au obligaţia de a identifica rapid mijloacele de a face politici de sănătate şi control în mod real în interesul pacienţilor care plătesc contribuţii la bugetul de stat”, mai spune Tămâian. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.