Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Vămile în alertă din cauza deșeurilor din Italia

Vămile în alertă din cauza deșeurilor din Italia

DISTRIBUIȚI

 deseuri_statie_sortare_deseuri_1144395 – 27052016 – Nici firma ECO SUD și nici autoritățile italiene nu au notificat Protecția Mediului în legătură cu transferul unor deșeuri din Regiunea Campania (Italia) în România.

Conform normelor europene privind transferul intra-comunitar de deșeuri pentru eliminarea acestora (Regulamentul 1013/2006), un astfel de transport poate fi realizat doar după ce expeditorul notifică autoritățile din țara destinatară și obține un acord preliminar scris în acest sens.

Dacă România ar primi o astfel de solicitare, aceasta ar fi refuzată automat pentru că legislația interzice introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură, în scopul eliminării, precizează Ministerul Mediului.

Încă de la apariția informațiilor în presă, Garda Națională de Mediu verifică toate punctele ECO SUD din țară, și a cerut Direcției Generale a Vămilor să monitorizeze orice transfer sau import de deșeuri în România, pentru a preveni o eventuală disimulare a cantităților de deșeuri municipale în orice formă de deșeu valorificabil (ex. valorificarea prin coincinerarea în fabrici de ciment) și să anunțe imediat arice suspiciune legată de acest subiect. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.