Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Viața bebelușilor din Argeș a fost pusă în pericol și prin nerespectarea...

Viața bebelușilor din Argeș a fost pusă în pericol și prin nerespectarea procedurilor de transfer către București

DISTRIBUIȚI

 bebelus-mort144362 – 26052016 –  Corpul de Control al premierului  susține că viața bebelușilor din Argeș internați în spitalele bucureștene în luna ianuarie a fost pusă în pericol și mai mult în timpul transferului dintre unitățile medicale, pentru că nu au fost respectate procedurile de transfer.

 În raportul realizat de Corpul de control al premierului după investigația la Spitalul de copii din Argeș, se menționează neregulile depistate în cazul gestionării crizei bebelușilor bolnavi, nerespectarea procedurilor, medicamente neautorizate și alte probleme descoperite la unitatea sanitară.

Raportul relevă faptul că afecțiunea nu a fost diagnosticată corespunzător. Deși atunci s-a spus că nu ar fi vorba despre infecții nosocomiale luate din spitale, acest lucru nu a fost demonstrat prin analize. De aici și suspiciunea că ”înregistrările nu sunt corespunzătoare adevăruluI” și autosesizarea Parchetului în legătură cu acest caz.

Neregului au fost găsite și la Direcția Sanitar Veterinară, care a aflat despre problema gravă abia la trei săptămâni de la internarea în spital a primului copil bolnav. De asemenea, este criticat și modul de anchetă al acesteia. Ea luat probe de apă din locuințele pacienților, fără a lua în calcul și alte posibile contaminări la surse necunoscute.

În plus, în spitalele în care au fost internați copiii erau folosiți dezinfectanți diluați de la Hexi Pharma. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.