Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ucraina: La Seminarul Rose-Roth s-a discutat despre situaţia actuală a ţărilor...

Ucraina: La Seminarul Rose-Roth s-a discutat despre situaţia actuală a ţărilor din vecinătatea Ucrainei

DISTRIBUIȚI

 Haralambie Vochițoiu144738 – 16062016 –  În intervalul 14 – 16 iunie a.c., senatorul Haralambie Vochițoiu a reprezentat România la cel de-al 92-lea Seminar Rose-Roth, organizat de Adunarea Parlamentară NATO în colaborare cu Parlamentul Ucrainei.

Seminarul Rose-Roth al AP NATO reprezintă un forum de dezbateri pe subiecte de actualitate în materie de securitate. Evenimentul reunește parlamentari din statele membre și partenere NATO, oficiali guvernamentali, reprezentați ai organizațiilor internaționale, experți din mediul academic, reprezentanți ai sectorului non-guvernamental.

Scopul seminarelor organizate anual de AP NATO, printre care se numără și forumul Rose-Roth, constă în familiarizarea parlamentarilor cu subiecte-cheie în materie de securitate și apărare.

În debutul seminarului, dedicat transformărilor care au loc în Ucraina, în contextul regional actual, interlocutorii au abordat probleme de politică internă şi externă, anexarea Crimeei, relaţiile Ucraina – NATO, agenda de reforme a Ucrainei.

Cu acest prilej senatorul Vochițoiu a reafirmat sprijinul României, privind consolidarea democrației și a statului de drept pentru statele vecine și prietene, precum și rolul geostrategic pe care îl are România ca factor de stabilitate în zona Mării Negre. De asemenea, participanţii au dezbătut situaţia actuală a ţărilor din vecinătatea Ucrainei (Republica Moldova, Belarus). – PROMPT MEDIA

foto:facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.