Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti ANAR intervine cu echipe și utilaje în urma precipitațiilor abundente

ANAR intervine cu echipe și utilaje în urma precipitațiilor abundente

DISTRIBUIȚI

 inundatii1144505 – 03062016  –  În urma precipitațiilor, se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare la peste 26 de stații hidrometrice din bazinul Siretului și Oltului Superior, cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Tazlău, la stațiile Scorteni (+40 CP) și Helegiu (+1CP), precum și pe râul Trotuș, la Tg. Ocna (+2CP) și Vrânceni (+2 CP).

Formațiile de intervenție ale Administrației Naționale ”Apele Romane” (ANAR) au intervenit cu utilaje terasiere și autobasculante de mare tonaj pentru deblocarea podurilor și podețelor în județul Bacău, în zona Brusturoasa și în municipiul Bacău. În județul Harghita au fost distribuiți, către primării, aproximativ 8.000 de saci pentru nisip în localitățile Sinsimion, Tușnad, Cașin, Ocland, Bălan, Tomești, Sândominic, Carta, Mihăileni etc. În plus, au fost realizate lucrări locale de supraînălțare a digurilor, în județele Neamț și Vrancea.

Totodată, au avut loc acțiuni ale formațiilor de intervenție ale ANAR pentru diminuarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase:

În județul Bacău: Pe pârâul Trebeș și Negel, în municipiul Bacău, com. Mărgineni și Măgura, S.G.A. Bacău – Formația Bistrița și formația de intervenție rapidă au acționat utilaje terasiere pentru eliminarea obstacolelor și deblocarea secțiunii de scurgere în zona podurilor și podețelor; Pe râul Slănic, în localitatea Slănic Moldova, S.G.A. Bacău – Formația Onești acționează pentru eliminarea obstacolelor și deblocarea secțiunii de scurgere; Pe râul Așău, localitatea Așău, S.G.A. Bacău – Formația Brusturoasa, acționează cu utilaje terasiere pentru deblocare albie  ( podeț blocat), torent, colmatata și asigurarea scurgerii; Pe pârâul Camenca și râul Trotuș, în satul Camenca, comuna Brusturoasa, S.G.A. Bacău – Formația Brusturoasa acționează cu forte, mijloace si utilaje terasiere pentru eliminarea obstacolelor din albie și din zona podețelor, în vederea sigurarii scurgerii; La Priza Trotus se acționează  la deblocarea grătarelor.

ANAR, în colaborare cu Hidroelectrica au realizat deversări controlate din acumulările administrate, conform regulamentelor de exloatare, în vederea atenuării și tranzitării, în condiții de siguranță, a viiturilor, prin salba de lacuri Galbeni-Movileni. Astfel, joi, la orele 20.00, a fost evacuate un debit de cca. 1.600 mc/s din acumularea Movileni (având o tranșă de atenuare de cca 22 mil. mc) și un debit de cca. 1.200 mc/s din acumularea Călimănești (având o tranșă de atenuare de cca 10 mil mc).

Sistemele de Gospodărirea Apelor din județele avertizate conlucrează permanent cu inspectoratele județene pentru situații de urgență și autoritățile locale.

Ca urmare a avertizarilor meteorologice și hidrologice, joi a avut loc o ședință tehnică de lucru în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, la care au participat reprezentanții ANAR, ai Administrației Naționale de Meteorologie și Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor. Au fost dispuse măsuri de pregătire a formațiilor de intervenție și asigurarea logisticii necesare pentru acestea, precum și măsuri de coordonare a exploatării coordonate a acumulărilor ANAR și Hidroelectrica, pentru atenuarea și tranzitarea viiturilor în condiții de siguranță, în conformitate cu regulamentele de exploatare. –  PROMPT MEDIA

foto:doljeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.