Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 373 milioane de euro pentru investiții în termoficare, energie electrică și...

București: 373 milioane de euro pentru investiții în termoficare, energie electrică și gaze

DISTRIBUIȚI

termoficare144635 – 10062016  – Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunță că a finalizat ghidurile de proiect și lansează apelul care fac posibile dezvoltarea, cu fonduri europene, a infrastructurii de termoficare și de transport a energiei electrice și a gazelor naturale, începând cu 2016. Bugetul total este 373 milioane de euro, dintre care 187 milioane euro sunt destinați Capitalei.

Ghidurile se adresează operatorilor naționali de rețele de transport a energiei electrice și a gazelor naturale – Transelectrica, respectiv Transgaz -, dar și primăriilor din opt orașe ale țării: București, Botoșani, Oradea, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Bacău, Timișoara, Focșani. Cerința UE de a finanța aceste orașe își are originile în perioada de preaderare a României în UE (proiect PHARE).

Obiectivele acestei finanțări sunt reducerea pierderilor de agent termic pe rețea – estimate la o treime din energia produsă, în București  – și un cost mai redus al gigacaloriei.

Cele 373 de milioane de euro fac parte din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 -2020, al doilea program ca mărime din UE. Banii vor fi distribuiți după cum urmează: 187,7 milioane euro sunt destinați Capitalei, cu tot cu rezerva de performanță, care se ridică la 6% din valoare și pe care Primăria Generală a Capitalei o va primi dacă va atinge indicatorii de performanță solicitați de UE. 105,7 milioane de euro vor merge la Botoșani, Oradea, Iași, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Timișoara, Focșani. 80 milioane euro sunt destinați Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice TRANSELECTRICA S.A. şi Societății Naționale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.