Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: A fost redeschis Dosarul Revoluției din 1989

București: A fost redeschis Dosarul Revoluției din 1989

DISTRIBUIȚI

 Revolutia din 1989144662 – 13062016  –  Judecătorii au decis să redeschidă Dosarul Revoluţiei din 1989. Supravieţuitorii de atunci au făcut mai multe plângeri după ce acesta fusese închis. Aceştia au depus şi plângeri împotriva celor de la Parchet.

Acestia spun că nu au fost lamurite multe lucruri, neglijenta din partea procurorilor militari, mai multe lacune si faptul că nu au fost administrate toate probele.  ”O revenire a justiţiei la normalitate. Aşteaptă victimele de la justiţie să li se facă dreptate. Aceste dosare au mai fost închise în 95. Şi acesta şi cel al mineriadei”, a spus fostul procurer militar Dan Voinea, la RTV.

La 5 aprilie a.c., procurorul Bogdan Licu, pe atunci procuror general interimar al României, anunța că a dispus redeschiderea dosarelor Revoluției. El arăta atunci că soluţia de clasare a dosarelor a fost netemeinică şi nelegală. Ancheta procurorilor militari a ignorat informaţii apărute în spaţiul public, dar şi raporte ale SRI şi Comisiei senatoriale care a anchetat evenimentele din decembrioe 1989, a spus fostul procuror general interimar. Acesta a tras atenţia şi că faptele nu sunt supuse prescripţiei răspunderii penale.

În plus, în dosar se vor efectua cercetări pentru infracţiunea de genocid contra umanităţii şi de război. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.