Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Aproape 3000 de elevi din întreaga ţară, beneficiari ai programului ”Întâlnire...

București: Aproape 3000 de elevi din întreaga ţară, beneficiari ai programului ”Întâlnire cu energia”, ediţia 2016

DISTRIBUIȚI

 premii engie144916 – 28062016 – 2.936 de elevi din clasa a IV-a din judeţele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj și Gorj au fost în acest an beneficiarii celei de-a zecea ediţii a programului “Întâlnire cu energia”, program derulat în perioada 10 martie – 15 iunie de ENGIE România, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice.

Elevii au provenit din 46 de localităţi din judeţele menţionate, iar numărul şcolilor participante (inclusiv structurile) a fost de 61, cu 156 de clase în care au avut loc întâlnirile despre energie. Pentru desfăşurarea celor două lecţii conform planurilor stabilite au fost implicaţi 12 voluntari ENGIE şi 10 voluntari Hands Across România, care s-au ocupat pe parcursul întregii perioade de transmiterea informaţiilor despre tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Un aspect important al programului a fost concursul „Câştigă cu Metano”, concurs prin care elevii de la şcolile participante la program au elaborat un proiect colectiv şi creativ al școlii, care a materializat viziunea proprie despre energie a fiecărei echipe participante. Ceremonia de premiere a concursului „Câştigă cu Metano”, ediția 2016, a avut loc pe 22 iunie, la Institutul Francez din Bucureşti, cu sprijinul Brick, Alka, rezultatele finale ale concursului fiind: Premiul I: Şcoala Gimnazială Nr.1 din Lereşti, judeţul Argeș, Premiul II: Școala Gimnazială „Iancu Văcărescu” din Văcărești, judeţul Dâmbovița Premiul III: Şcoala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, judeţul Gorj , Menţiune: Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Ștefănești, judeţul Argeș, Şcoala gimnazială ”Mircea Vodă” din Călăraşi, judeţul Călăraşi, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Călăraşi, judeţul Călăraşi și Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” Curtea de Argeş, judeţul Argeş.

Pentru obţinerea acestui rezultat, echipa câştigătoare din Lereşti, formată din 12 elevi coordonaţi de învăţătoarea Elena Damaschin, va merge într-o tabără în judeţul Sibiu. În perioada zilelor respective, copiii vor putea să şi aplice practic tot ceea ce au învăţat în cadrul programului „Întâlnire cu energia”, consolidând, astfel, informaţiile preţioase deprinse la cele două lecţii.

”Întâlnire cu energia”, program tradiţional pentru ENGIE, face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, Energie pentru fapte bune. Lansat în octombrie 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, programul s-a adresat unui număr de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 3000 de ore de voluntariat în această acţiune.

Mascota, denumită Metano, a fost creată în 2007 de o elevă participantă și reprezintă interfața informațiilor transmise elevilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.