Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Averea lui Niță, sub sechestru

București: Averea lui Niță, sub sechestru

DISTRIBUIȚI

 Constantin Niță144667 – 13062016  –  DNA a pus sub sechestru averea fostului ministru al Energiei, deputatul Constantin Niță, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Valoarea bunurilor asupra cărora procurorii au instituit sechestu se ridică la 435.823 lei, cât este estimate valoarea traficului de influență.

În luna aprilie, DNA a început urmărirea penală împotriva deputatului, pe care îl acuză că în 2013, a cerut unui om de afaceri (denunțător) 5% din valoarea unui contract pe care firma omului de afaceri încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria unui municipiu. Comisionul a fost pretins de Niță în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului de municipiu și a promisiunii că interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri.

Potrivit înțelegerii, urma ca suma reprezentând 5% din valoarea contractului (aproximativ 3,4 milioane lei) să îi fie remisă lui Niță Constantin în două forme: parțial cash și parțial printr-un contract de consultanță fictiv, ce urma a fi încheiat cu o persoană de încredere din anturajul lui Niță. În consecință, la 21 iulie 2013, Niță a primit 30.000 euro de la omul de afaceri, în incinta unui restaurant libanez, dintr-un hotel din București.

De asemenea, la solicitarea lui Niță, a fost contactată persoana de încredere a acestuia care a propus încheierea unui contract de consultanță cu o anumită firmă, la prețul de 5.000 euro + TVA/lună, care a și fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanții omului de afaceri au remis firmei indicate de Niță Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranșe lunare, în perioada mai 2013-iunie 2014.
Suma solicitată nu a fost, așadar, achitată integral, ci două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei. Sumele au fost folosite, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizației județene de partid, la solicitarea lui Niță. –  PROMPT MEDIA

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.