Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Avertisment pentru profesorii care organizează tabere și excursii: Respectați legea!

București: Avertisment pentru profesorii care organizează tabere și excursii: Respectați legea!

DISTRIBUIȚI

Maria Grecea144846 – 23062016 – Vineri, 17 iunie 2016, în județul Brașov, pe Drumul Național 1, un autocar cu elevi care se deplasau la o manifestare culturală, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu 4 decese și peste 20 de persoane rănite. Accidentul, declară deputatul liberal Maria Grecea, mi-a produs o stare de șoc, gândindu-mă la zecile de copii răniți, dar și la părinții lor, care i-au încredințat însoțitorilor, în speranța că se vor afla în deplină siguranță pe toată durata deplasării.

”De mai bine de doi ani am atras atenția asupra unei probleme majore cu care se confruntă sistemul nostru de învățământ, și anume siguranța în școli. Conceptul de siguranță în școli este unul complex, care nu se limitează doar la siguranța fizică a elevilor din interiorul instituțiilor, ci cuprinde un ansamblu de norme care reglementează toate situațiile de risc ce pot fi întâlnite în cadrul activităților școlare și extrașcolare. Acesta este motivul principal pentru care am susținut faptul că Legea nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ este depășită și nu răspunde provocărilor actuale. Consider că, în cadrul unor activități extrașcolare, precum participarea la festivaluri, concursuri sau excursii, siguranța elevilor trebuie să fie pe deplin asigurată, iar acțiunile respective trebuie să fie aprobate și monitorizate de către Inspectoratele Școlare Județene. Este responsabilitatea organizatorilor să garanteze condiții de desfășurare, transport și cazare optime. În urma accidentului de vineri, s-a demonstrat că nu au fost respectate condițiile legale privind transportul persoanelor, autocarul fiind supraîncărcat. Având în vedere că ne aflăm la începutul vacanței de vară, când sunt organizate numeroase tabere și excursii pentru elevi, atrag atenția organizatorilor să respecte legislația și să ia toate măsurile pentru a garanta siguranța elevilor care beneficiază de respectivele servicii. Săptămâna viitoare voi adresa un apel către Ministerul Educației, prin care voi solicita să fie monitorizate toate activitățile extrașcolare ce se vor desfășura în timpul vacanței de vară. Nu în ultimul rând, fac un apel şi către părinţi, pentru ca aceştia să nu-şi încredinţeze copiii lor în mâna altor factori responsabili, fără să cerceteze cu maximă atenţie condiţiile pe care le vor avea copilaşii lor atât din punctul de vedere al transportului, cât şi al cazării sau a hranei pe care o vor primi”. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.