Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Băsescu face ”majorități” cu Dragnea și Tăriceanu

București: Băsescu face ”majorități” cu Dragnea și Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu144643 – 10062016  –  Șefii organizațiilor PMP sunt liberi să facă ”majorități” cu orice alt partid, în consiliile locale sau județene, dar Traian Băsescu le-a spus, în interiorul partidului, să nu cumva să folosească termenul de ”alianțe”.

”Dacă rămânem să privim la lună, să facem pur şi simplu opoziţie cu această brumă de consilieri, nu ne va folosi la nimic. Unde sunt condiţii vom participa la majorităţi”, a spus Băsescu ziariştilor, după o şedinţă a Colegiului Naţional al PMP.

Presa locală a scris că în Caraş Severin, Constanţa şi Ilfov, liderii organizaţiilor locale ale PMP ar putea să ajute PSD să formeze majoritatea, în schimbul unor posturi de conducere în consiliile judeţene.

”Au fost discuții cu ambele partide mari, PSD și PNL, dar am observat o hotărâre în ceea ce ne privește a PSD. Nu întâmplător sunt prima noastră opțiune, noi am avut niște promisiuni electorale care trebuiesc respectate”, a declarat președintele PMP Caraș Severin, Ionuț Popovici, pentru reper24.ro. Aici însă principiul a fost că PSD a obținut cele mai multe mandate.

Liderul PMP Constanţa, Claudiu Palaz, s-a arătat şi el favorabil unei coabitări cu PSD, declarând, acum câteva zile că: ”liberalii au atacat dreapta, adică PMP, și nicidecum PSD, cu atât mai mult cu cât mai mult cu cât PSD era rivalul dreptei”.

Ieri, Băsescu a negat însă că s-ar fi stabilit ceva şi le-a cerut ziariştilor să facă diferenţa între ”alianţe” şi ”majorităţi”. Întrebat ce a solicitat PMP în negocierile de la Ilfov, a răspuns: ”Nu știu, doamnă. Să i se ducă o lună luată de pe cer și un soare pentru noaptea”. ”Nu facem nici o alianţă, este exclusă orice alianţă”, a insistat Băsescu. El s-a plans, însă că sunt primari PMP care sunt susţinuţi de un singur consilier din acest partid.

La Ilfov, PMP are doi consilieri județeni, ALDE – trei, PSD – 12 și PNL 16. Aici ai apărut informații potrivit cărora PSD ar fi în stare să cedeze președinția CJ Ilfov numai să îl detroneze pe liberalul Marian Petrache, însă este greu de crezut că aliații social-democraților, cei de la ALDE, vor fi de acord cu acest aspect. Înainte de alegeri, PSD a promis, în schimbul susținerii, președinția CJ Ilfov senatorului ALDE Nicolae Nasta. Liberalilor le mai trebuie un vot pentru a-și asigura încă un mandate de patru ani la conducerea CJ Ilfov, până acum neexistând negocieri oficiale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.