Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: BCR, în atenția DIICOT

București: BCR, în atenția DIICOT

DISTRIBUIȚI

 bcr-4144671 – 13062016  –  Magistrații Curții de Apel București cer DIICOT să verifice suspiciuni de spălare de bani într-un dosar privind BCR. Instanța a luat această hotărâre în umra unei plângeri depusă de de o firmă aflată în insolvență. Sunt vizate licitații de dizolvare a activelor companiei respective. Firma în cauză deținea mai multe terenuri din Tâncăbești și un complex turistic din Brașov.

Potrivit unor surse judiciare, CAB cere DIICOT să înceapă urmărirea penală a lui Remus Borza și a companiei sale de insolvență Euro Insol pentru spălare de bani în dosarul care vizează vânzarea către BCR a unui un complex turistic din Poiana Brașov si a unor terenuri din Tâncăbești-Ilfov.

BCR ar fi putut săvârși infracțiuni de spălare de bani constând în dobândirea unor imobile situate în Tâncăbești, dar și a activului Silver Mountin, din Poiana Brașov, compus din peste 170 de paratamente.

Euro Insol administrează pestre 2,3 miliarde de euro (valoarea unor societăți aflate în stare de insolvență). Când s-a ajuns la lichidare, activele s-au vândut tot de către Borza, societatea sa câștigând bani pentru fiecare procedură.

Potrivit surselor judiciare citate de România Liberă, totul a început anul trecut când s-a facut o plângere penală împotriva lui Borza la DNA, în calitate de lichidator al proiectului Silver Mountin. Plângerea a fost clasată de DNA iar firma lichidatoare a atacat decizia DNA la Curtea de Apel București. Drept urmare, o parte din dosar se va întoarce la DNA pentru cercetarea unor fapte de posibil abuz în serviciu, iar la DIICOT, BCR va trebui să dea explicații cu privire la posibile infracțiuni de spălare de bani.

Este prima dată când o bancă din România este implicată într-un astfel de scandal și când i se aduc astfel de acuzații printr-o sentință definitivă a instanței de judecată, precizează sursa citată. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.