Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș poate

București: Cioloș poate

DISTRIBUIȚI
Mircea_Toader

Mircea_Toader144829 – 22062016 – Guvernul poate să dea ordonanţe de urgenţă şi să cheme Parlamentul din vacanţă în trei zile, dacă nu va exista o lege de abilitare a Executivului să dea ordonanţe simple pe timpul verii. Așa susține viceliderul deputaţilor liberali Mircea Toader.

Senatul a respins marţi proiectul de lege referitor la abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple în vacanţa parlamentară, cu 25 de voturi pentru, opt abţineri şi 77 de voturi împotrivă.

Mircea Toader crede că acesta ”este un mod de manifestare a PSD-ului, aşa cum s-a manifestat şi în cazul lui Titus Corlăţean, să demonstreze că ei au o majoritate şi ei pot să decidă şi toată lumea să ţină cont, mă refer la Guvern, de poziţia lor. Pe de altă parte, n-a existat niciodată de când e acest Parlament şi acest sistem democratic din România ca o lege de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe să nu treacă în Parlament”.

Deputatul PNL precizează că ”activitatea Guvernului chiar dacă va fi foarte mult îngreunată, dacă nu există această lege de abilitare a Executivului, Guvernul are această posibilitate să dea Ordonanţe de Urgenţă şi să cheme Parlamentul din vacanţă în trei zile. Nu ştiu dacă e foarte convenabil pentru PSD”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.